Organisatoren Filmfestival verbaasd over artikel Sleutelstad

Terwijl de organisatoren van het Leids Film Festival daags na het festival aan de champagne en de koffie zitten om het succes van de eerste editie van het LFF te vieren, konden ze een gisteren geplaatst artikel op deze site waarin melding gemaakt werd van een matig bezoek aan de filmvoorstellingen tijdens het filmfestival niet helemaal plaatsen. Klaarblijkelijk zaten organisatie en redactie wat onze waarneming betreft niet op dezelfde golflengte.

Ondergetekende is zelf aanwezig geweest bij de openingsvoorstelling in Trianon, de afterparty in Scheltema en heeft op zaterdag een kijkje bij het Kijkhuis waar op dat moment films van Russische cineasten werden gedraaid. Daar heb ik een bezoekersaantal geconstateerd dat kennelijk niet representatief is gebleken voor het totale programma. Uiteraard ben ik niet bij alle zestig voorstellingen geweest en is mijn waarneming in dezen te minimaal geweest. Weer eens te snel een conclusie getrokken. Daarom terecht dat de organisatoren aan de bel trekken en op andere successsen wijzen.   

Michael Roumen, organisator van het Leids Film Festival, is juist bijzonder tevreden met de bezoekersaantallen. Roumen: “We hadden gerekend op 3000 bezoekers, gehoopt op 4000 bezoekers en het zijn er uiteindelijk 6000 geworden. Alle reden tot tevredenheid dus. Er zijn 14 filmvoorstellingen van de zestig helemaal uitverkocht geweest. Natuurlijk zijn er een aantal voorstellingen geweest, die wat minder bezocht zijn, maar dan nog overtroffen ze onze verwachtingen. De Nacht van de Wansmaak was uitverkocht en dat hadden we niet verwacht. “

De organisatie denkt dit jaar quitte te spelen maar is er vast van overtuigd dat er volgend jaar een tweede editie komt. Roumen: “We hebben een hoop geleerd, veel enthousiaste mensen gesproken, nieuwe sponsors voor ons initiatief weten te enhousiasmeren en directies van nieuwe locaties ervan weten te overtuigen volgend jaar mee te doen. Volgend jaar willen we beslist de films in de animatiesfeer uitbreiden want daarvoor bleek erg veel belangstelling. We hebben ook heel wat tips gekregen die we de komende weken op zijn merites gaan beoordelen. Toppers houden we, wat minder liep moeten we aanpassen en nieuwe elementen in het programma onderzoeken we. “

Ondanks dat er in Den Haag tergelijkertijd een documentairefestival plaatsvond hebben de beide organisaties elkaar niet in de wielen gereden. De organisatoren zijn erg tevreden over het publiek dat zij hebben weten te bereieken. Roumen: “Dat waren toch ook mensen die normaal gesproken niet zo gauw naar de bioscoop gaan. Niet alleen Leidenaars bezochten het festival, ook heb ik veel mensen uit Amsterdam gesproken die beslist vaker naar Leiden zullen komen. Verder viel het op dar er veel buitenlandse studenten en werknemers van het Bio Science Park op het festival aanwezig waren. Daarentegen hebben we ook veel jongeren gezien en zelfs gezinnen met kinderen. We hebben dus alle redenen om tevreden terug te kijken op onze eerste editie. “   

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×