VVD komt met tegenbegroting

De VVD bereidt momenteel een tegenbegroting voor als alternatief voor de gemeentelijke begroting van 2007 zoals die door wethouder Raymond Keur (SP) is gepresenteerd. De VVD wil de door dit college voorgestelde verhoging van de lasten met 7,5 miljoen euro volledig ongedaan maken. Dat meldde fractievoorzitter Greetje van Gruting gisteren in haar algemene beschouwingen. Zij betichtte het college ervan wel de lasten te verhogen maar daar niets wezenlijks voor de burger tegenover te zetten. Welke problemen wil dit college nu werkelijk oplossen? Van Gruting  mist een duidelijke visie van dit college. Daarentegen krijgt de Leidenaar een fopreferendum, gratis openbaar vervoer voor doelgroepen, kunst krijgt een miljoen extra, wat snoepgeld voor de raad en er komt een poptempel. Oplossingen voor welk probleem, vraagt zij zich hardop af. Volgens de VVD krijgt de Leidenaar door de plannen van Keur minder voor meer.

De VVD verwijt het college nog geen oplossing te hebben voor het mogelijk wegvallen van de Groenoordhallen en een tweede concertzaal voor de Stadsgehoorzaal te willen schrappen. Bovendien is de verhoging van de sporttarieven voor de Leidse sportverenigingen de VVD een doorn in het oog. De VVD komt nu in de commissievergaderingen met een tegenbegroting. Dat leidde bij de interruptiemicrofoons tot de nodige filevorming.

Andere politieke partijen vragen zich af hoe de VVD alle plannen dan wel denkt te financieren. En was de VVD in een vorig College ook niet verantwoordelijk voor een aantal zaken die nu uitgevoerd worden? Van Gruting verwees al haar opponenten naar de aanstaande tegenbegroting die dan ook reikhalzend door vriend en vijand tegemoet wordt gezien.   

Over de financiering van de plannen van de VVD kon Van Gruting nog niet veel zeggen. “We zijn er hard mee bezig.”    

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×