Jonge Democraten stellen veiligheidsbeleid ter discussie

Op vrijdagmiddag 3 november zullen de Jonge Democraten in Leiden op een ludieke wijze aandacht vragen voor het in onze ogen doorgeschoten veiligheidsbeleid in Nederland en de Europese Unie in de afgelopen jaren. Met het oog op de verkiezingen van 22 november willen de Jonge Democraten aandacht vragen voor de vele privacybeperkende maatregelen die in de afgelopen jaren zijn ingevoerd.

Vanaf 14.00 uur zullen wij in de Haarlemmerstraat bij de kruising met de Lange Mare aandacht vragen voor de doorgeslagen angst die door diverse politici en media wordt opgeroepen voor terroristische aanslagen. Tevens wordt daarbij aandacht gevraagd voor maatregelen die de afgelopen jaren zijn genomen onder het mom van bescherming tegen terreurdaden, die nu voor allerlei doeleinden worden gebruikt, zoals de identificatieplicht.

Door het plaatsen van meerdere zwarte koffers op diverse plaatsen in de Haarlemmerstraat, en met Jonge democraten gekleed in witte jassen en mondkapjes, vragen wij de aandacht voor deze doorgeschoten angst. Ook zullen wij met voorbijgangers de discussie aangaan over de doorgeschoten maatregelen van afgelopen jaren en de inbreuk op de privacy die door de overheid is ingevoerd.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×