PvdA-leden unaniem voor referendum zondagsopening

De leden van de Leidse PvdA-afdeling hebben hun fractie gisteravond teruggefloten door unaniem voor een referendum over de zondagsopening van winkels buiten de singels te stemmen. De PvdA is tegen die ruimere openstelling, maar de leden willen niet tornen aan de referendumverordening die het burgers mogelijk maakt om buiten verkiezingstijd invloed uit te oefenen op de raad. Als er inderdaad 4000 handtekeningen voor de referendumaanvraag zelf worden opgehaald, dan vinden de PvdA-leden het niet te verkopen om een dergelijk signaal van de burgers te negeren.

De PvdA zal in de campagne voor het referendum wel duidelijk naar voren brengen dat zij, in lijn met de afspraken in het coalitieakkoord, tegen een verdere opstelling van winkels op zondag is. Daarom ziet de partij ook mogelijkheden een gezamenlijke nee-campagne te voeren.De PvdA wil de kleine winkelier in de buurt tegen het grootwinkelbedrijf in bescherming nemen. “Die kleine winkelier geeft aan dat wanneer de grotere supermarkt in zijn wijk elke zondag open gaat, hij in een onmogelijke positie komt: of hij gaat ook open, maar dan heeft hij geen gezinsleven meer, of hij blijft dicht, en dan heeft hij geen omzet meer,” aldus de PvdA.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×