Wethouder Jonas heropent speeltuin Stevenshof

Zaterdagmiddag heropent wethouder Paul Jonas de opnieuw ingerichte speeltuin Stevenshof. De officiële opening is om 14.00 uur aan het Carry van Bruggenpad 2. De speeltuin is al vanaf 13.00 uur geopend. Vanaf dat moment zullen onder andere de prijswinnaars van de tekenwedstrijd in het zonnetje gezet worden. Speeltuin Stevenshof is de derde speeltuin uit de tweede fase van het ‘Deltaplan speeltuinen’ die klaar is. De tuin is helemaal opnieuw ingericht en de gevaarlijke toestellen zijn weggehaald, zodat de speeltuin weer voldoet aan de eisen van de Wet Veiligheid van Speelgelegenheden.

Speeltuinvereniging Stevenshof is helemaal veranderd. Achter in de tuin is een groot klimtoestel geplaatst. Voor de peuters is een speciaal deel ingericht en er is ook een mooi parcours gemaakt waar de kleinste kinderen met hun fietsjes kunnen rond racen. Hier staan twee tankstationnetjes waar de kleintjes hun fiets kunnen voltanken. Onveilige toestellen zijn uit de tuin verwijderd en vervangen door toestellen die wel aan de eisen voldoen. Alle ontwerpen in de speeltuin zijn tot stand gekomen door middel van kinderinspraak.

Het Deltaplan speeltuinen wordt uitgevoerd onder leiding van de NUSO, de Landelijke Organisatie voor Speeltuinwerk en Jeugdrecreatie. Een adviesgroep, waarin onder andere de gemeente en de Leidse Bond van Speeltuinverenigingen (LBS) zitten, begeleidt de uitvoering. Het Deltaplan in Leiden kwam tot stand op initiatief van de LBS. Het is een landelijk project van de NUSO gericht op fysieke en sociale renovatie van speeltuinen. Voor het Deltaplan is in Leiden per speeltuin onder andere bekeken hoe de veiligheid en de speelwaarde is. In totaal worden in de tweede fase acht Leidse speeltuinen opgeknapt. In de eerste fase (2005) zijn al twee speeltuinen aangepakt. De kosten worden betaald door de gemeente Leiden, het Druckerfonds en andere fondsen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×