Burgemeester bezoekt 100-jarige mevrouw Lardee

Mevrouw Catharina Hester Lardee-van Tongeren vierde gisteren haar honderdste verjaardag. Burgemeester Lenferink ging om 10.00 uur bij haar op felicitatiebezoek in Huize Roomburg. Mevrouw Lardee is geboren aan de Herensingel in Leiden en heeft haar hele leven in Leiden gewoond. Zij werd geboren als middelste in een gezin met 7 kinderen, 2 broers en 4 zussen. Zij heeft de lagere school goed doorlopen, zoals zij zelf altijd zegt en is daarna al vroeg gaan werken als bellenmeisje. Daarna heeft zij nog vele baantjes gehad. 

In 1929 is ze getrouwd met Pieter Lardee. Ze kregen samen 5 kinderen, 8 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen. Haar gezondheid is goed. Ze kent nog vele gedichtjes uit haar hoofd en zegt deze ook regelmatig op. Ze blijft tegenwoordig op haar kamer en leest wat en kijkt TV. Bezoek krijgt zij nog voldoende en daar geniet zij ook volop van.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×