Leefbaar Leiden wil verlaging aantal koffieshops

De fractie van Leefbaar Leiden wil het aantal koffieshops in Leiden terugbrengen naar acht. Dat maakte Daan Sloos in de raadscommissie Bestuur en Leefbaarheid bekend. Burgemeester Henri Lenferink antwoordde hierop meteen dat hij daar niet zo veel heil in ziet. Andere steden hebben hier volgens Lenferink eerder ervaring mee opgedaan en het is moeilijk vast te stellen wat nu precies het juiste aantal koffieshops voor een stad is. Verlaging van het aantal koffieshops betekent niet automatisch dat het gebruik van softdrugs zal afnemen. Lenferink: “Ik heb liever koffieshops dan dat de handel zich verplaatst naar huiskamers of via runnertjes verloopt. Dan hebben we er als gemeente helemaal geen zicht meer op. Nu weten we nog enigszins waar we aan toe zijn.”

Ook vroeg Lenferink Daan Sloos welke koffieshops hij dan zouden moeten sluiten. “Als de koffieshops zich aan de regels houden, heb ik geen enkele mogelijkheid om een koffieshop onder bestuursdwang te sluiten.  Je zou alleen kunnen overwegen een koffieshop niet meer als zodanig aan te merken als een ondernemer uit zichzelf vertrekt. De markt kan de vraag prima aan en reguleert zichzelf.”

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×