Leerlingen niet gratis naar An Inconvenient Truth

Wethouder John Steegh (GroenLinks/ Verkeer en Milieu) heeft geen geld om leerlingen in de bovenbouw van de middelbare school gratis naar de film ‘An Inconvenient Truth’ te laten gaan. Raadslid Rianne Becht, eveneens van Groen Links, had hiertoe een voorstel gedaan. De wethouder heeft slechts geld voor natuur- en milieueducatie voor de hoogste klassen van de basisschool en de laagste klassen van het middelbaar onderwijs. Het leek de GroenLinks-fractie een aardig idee leerlingen met elkaar naar de film van oud vice-president van de Verenigde Staten Al Gore te laten kijken en daarna met elkaar in klassikaal verband de discussie aan te gaan.

Vijf euro per persoon vindt Steegh te duur. Hij heeft er geen extra potje voor. Guido Terpstra van de ChristenUnie opperde dat leerlingen beter kunnen wachten tot de film 21 november op DVD verschijnt.

Steegh zei dat hij ggen persoonlijke redenen voor de afwijzing heeft en dat hij dat extraatje graag aan Jan Boer, exploitant van Trianon en raadslid voor de Stadspartij Leiden Ontzet, had gegund.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×