Antilliaans Domino spelen.

Zondag 12 november bruist de Centrale Bibliotheek in Leiden van het dominospel dat de leidraad vormt van de roman “Dubbelspel” van de schrijver Frank Martinus Arion. Onder leiding van coach Rafa Rosario zullen de gemoederen zondag flink oplaaien, tijdens een Antilliaans dominotoernooi. Niet zomaar een potje domino, maar écht domino spelen, zoals op de Nederlandse Antillen. Iedereen is welkom: zowel beginners als profs. Op de Nederlandse Antillen en Aruba is domino een belangrijk tijdverdrijf. Ter ontspanning, maar tegelijkertijd wordt het bloedserieus gespeeld. Het is vooral iets voor de mannen. Twee aan twee nemen ze het tegen elkaar op. De stenen kletsen hard op het tafelblad. Strategisch inzicht en bluf zijn vereiste eigenschappen. In de roman “Dubbelspel” wordt het spel menens, het einde is desastreus.

“Dubbelspel” is het boek dat centraal staat tijdens de landelijke campagne “Nederland Leest”. Iedereen is van harte welkom in de Centrale Bibliotheek om kennis te maken met het Antilliaans Dominospel. Ook voor hen, die het spel al beheersen, zal het een bruisende middag worden.

Antilliaans Domino. Zondag 12 november tussen 12.00 en 16.00 uur Centrale Bibliotheek, Nieuwstraat 4, Leiden De toegang is gratis.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×