Minister De Geus brengt werkbezoek aan Leiden

Op donderdag 9 november zal de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Aart Jan de Geus een werkbezoek brengen aan het Leidse bedrijf EnergiQ Installatietechniek. Na afloop is er in de montagehal een debat tussen de minister, directeur Arjen Vels en de voorzitter van de Kamer van Koophandel. ’s Avonds spreekt De Geus op de regionale verkiezingsmanifestatie in het restaurant van De Zijl Bedrijven.

EnergiQ Installatietechniek is een eigentijds installatiebedrijf. Bij het groeiende bedrijf werken nu zo’n honderd medewerkers. Het bedrijf is daarmee exemplarisch voor het midden- en kleinbedrijf als banenmotor. De directie van EnergiQ zal de minister om 16.00u. ontvangen en door het bedrijf rondleiden. De Geus laat zich zo persoonlijk informeren hoe innovatie en werkgelegenheidsbeleid in de praktijk gestalte worden gegeven.

Vervolgens zullen de minister, directeur Vels en de voorzitter van de Kamer van Koophandel elk een korte toespraak houden in de montagehal van het bedrijf. Daarna is er een debat met de genodigden. In de toespraken en het debat zal werkgelegenheidsbeleid centraal staan. In het bijzonder zal worden ingegaan op de rol van het vakonderwijs.

Onder de genodigden bevinden zich veel ondernemers. Zowel van bestuur en directie van de Kamer van Koophandel als van BV Leiden.nl zullen vertegenwoordigers aanwezig zijn. Ook zijn er genodigden uit het onderwijs, waaronder de directeur van het ROC Leiden. Tenslotte zijn de CDA-raadsleden en bestuurders uit de regio uitgenodigd.

’s Avonds organiseren de CDA afdelingen Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude en Leiden een regionale verkiezingsmanifestatie. Minister De Geus zal hier spreken over de thema’s welvaart, zekerheid en respect. De manifestatie, vrij toegankelijk voor iedereen, wordt gehouden in het bedrijfsrestaurant van De Zijl Bedrijven en begint om 20.30u.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×