Promovendi in de kunsten presenteren zich

Op woensdag 8 november om 20.00 uur presenteert Kathryn Cok, promovenda van de Faculteit der Kunsten, in het Scheltemacomplex haar onderzoek in de voordrachtencyclus Promovendi in de kunsten presenteren zich. Ze spreekt over de rol van de Nederlandse Republiek bij de ontwikkeling van en de instructie in de kunst van het basso continuo-spel. De betekenis van een anoniem Nederlands manuscript staat hierbij centraal. De presentatie is in het Engels.

Onlangs is door papier- en watermerkanalyse het bewijs geleverd dat het manuscript van vóór 1800 dateert. In haar onderzoek gaat Cok dieper in op de vorm van het handschrift en het onderwerp van het manuscript. Ze probeert aan te tonen dat het tot nu toe anonieme werk toegeschreven kan worden aan Jan Alensoon (1683-1769). Alensoon was een Leids jurist, enthousiast muziekliefhebber, amateur-klavecinist en zanger. In de jaren 1723-1724 maakt Alensoon zijn Grand Tour door de Zuidelijke Nederlanden, Frankrijk, Italië, Zwitserland en Duitsland. Zijn culturele ontmoetingen hield hij nauwkeurig bij in zijn ‘Dag-register’.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×