De speculaas van Sinterklaas.

De banketbakkerijen draaien weer op volle toeren want binnenkort is de Sint weer in het land! Speculaasjes, taaitaai, kruidnootjes: de typische smaak van Sinterklaasgebak kent iedereen. Maar waar komt die smaak vandaan? In de kassen van de Leidse Hortus  staan allerlei planten, die in de recepten staan voor het snoepgoed van Sinterklaas. Kaneel voor de kruidnootjes, rietsuiker voor de suikerbeesten, sinaasappels voor de bisschopswijn, cacao voor de warme chocolademelk en nog veel meer! Femke Frietema – specialist in botanische verhalen, waarin planten worden gebruikt bij de bereiding van spijzen en dranken – neemt u mee op een wandeling langs “decemberplanten”. Toevallig weet zij ook waarom een taaitaaipop een mannetje is en waarom juist het varken van marsepein gemaakt is. Omdat er misschien nog wel eens iets verklapt wordt is de wandeling minder geschikt voor de “kleine gelovigen”.

Zondagwandeling 12 november 2006: “Specerijen voor Sint Nicolaas”.

Locatie: Hortus botanicus Leiden, Rapenburg 73 Leiden. Aanvang: 12.00 uur bij de hoofdingang van de Hortus botanicus. De wandeling duurt ongeveer een uur. Bijbetaling van 1,50 euro op de normale entree.

Dagkaart € 5, 65+ € 3 , kinderen 4 -12 jaar en CJP € 2,50 euro, Museumkaart Gratis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon
071 - 5235907

Whatsapp
06 - 16811160

×