Eric Andersen.

Common Grounds 2.

Op zondagavond 12 november presenteert de singer/songwriter Iain Matthews in De Waag in Leiden, het tweede concert van zijn serie Common Grounds, waarin hij collega’s het geheim achter een succesvolle song probeert te ontfutselen. Niemand minder dan Eric Andersen komt hiervoor speciaal naar Nederland. Eric Andersen staat bekend als een icoon van de beatgeneratie. In de jaren zestig stond hij met zijn geëngageerde teksten op de bres voor allerlei idealen: van kiesrecht voor zwarte landgenoten tot een vreedzame beëindiging van de oorlog in Vietnam. Ruim veertig jaar later hebben zijn grijze haren de idealen niet verdrongen. Nog steeds brengt hij maatschappelijk en politiek geëngageerde albums uit.

Heel wat collega-artiesten hebben Andersens songs op hun repertoire staan, onder wie Judy Collins, Linda Rondstead, The Grateful Dead en Francoise Hardy. Bob Dylan schreef niet ten onrechte: “Eric Andersen is a great ballad singer.” De tweede helft van het programma is gereserveerd voor de zanger/gitarist Emanuel Pessanha en de gitarist Wout Pennings, beiden werkzaam in de bekende fadogroep Quatro Ventos. Pessanha heeft als fadozanger een grote staat van dienst. Moeiteloos weet hij een zaal om te toveren tot een nostalgisch fadohuis in hartje Lissabon. Gitarist Wout Pennings kan bogen op een veelzijdige en succesvolle loopbaan. Midden jaren zeventig vormde hij een duo met Frank Boeijen. Na de twee optredens kan het publiek uitgebreid met de artiesten van gedachten wisselen.

Locatie: De Waag, zondag 12 november 2006, aanvang 19.30 uur. Toegangsprijs: € 15,–. Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd (071-513 17 04) of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×