Hoogtepunt van de kunstveiling was een originele ets van Rembrandt die door veilingmeester Alexander Pechtold aan de man werd gebracht. (Foto's: Chris de Waard).

Zeer geslaagd Rembrandt Gala in uitverkochte Pieterskerk

Zo’n 810 gasten waren gisteravond aanwezig op het eerste jubileum van het Rembrandt Gala in de Pieterskerk. Het gala werd vijf jaar geleden voor het eerst gehouden in Groenoord Plaza. Daarna werd uitgeweken naar Huis ter Duin in Noordwijk. Het afsluitende gala zou tijdens het Rembrandtjaar in Leiden plaatsvinden, maar inmiddels is duidelijk dat het gala een vervolg krijgt. “Daarvoor wordt volgend jaar de Stichting De Jonge Rembrandt opgericht die naast het jaarlijkse gala ook de ‘Jonge Rembrandtprijs’ zal gaan uitreiken. Voor deze landelijke prijs waaraan een cheque van 50.000 euro is verbonden, komen jonge beeldende kunstenaars uit heel Nederland in aanmerking,” zo maakte voorzitter Chris Verplancke bekend.

De opbrengst van de kunstveiling die gisteren werd gehouden bedroeg zo’n 120.000 euro. Een deel van dat geld is bestemd voor een standbeeld van de Jonge Rembrandt dat half december wordt onthuld op ’t Gerecht in Leiden. De rest van het geld wordt gereserveerd voor de activiteiten in 2007.

De nieuwe stichting zal naast de Jonge Rembrandtprijs ook jaarlijks een fors bedrag schenken aan een goed doel. Dat kan dan rekenen op zo’n 30.000 euro plus de opbrengst van de kunstveiling die elk jaar gehouden zal worden tijdens het gala. De te veilen kunst is afkomstig van de genomineerden voor de Jonge Rembrandtprijs.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×