Oostelijke binnenstad wil meer informatie over wijkprojecten

Op woensdag 8 november om half acht organiseert de wijkvereniging Tussen de Rijnen een vergadering voor alle wijkbewoners. De wijkvereniging Tussen de Rijnen vertegenwoordigt bewoners in het gebied begrensd door de Oude Rijn, de Nieuwe Rijn, de Hooigracht en de Zijlsingel dit zijn de twee wijken Pancras-Oost en Havenbuurt-Zuid. Op de vergadering wil het bestuur van de nieuwe wijkvereniging zich aan de wijkbewoners voorstellen en de plannen voor 2007 presenteren. Omdat de wijkvereniging pas is opgericht is er nog geen standpunt bepaald voor de projecten die in de wijk gaan spelen. Ook dat willen zij deze avond gaan doen.

Het grootste project in de wijk is de ontwikkeling van de meelfabriek. Bewoners hebben al grote zorg uitgesproken over de verkeersafhandeling, luchtkwaliteit en sociale veiligheid. Om nog maar niet te spreken van mogelijke bouwoverlast. In de huidige staat is het gebouw ook onveilig. Bij een grote oktoberstorm drie jaar geleden kwamen delen van de gevelbedekking naar beneden.

Bij het LDM terrein aan de Middelstegracht/ hoek Ir. Driessenstraat speelt vooral de vervuiling van de ondergrond een grote rol. Dit project gaat waarschijnlijk uitgevoerd worden door woningbouwvereniging Ons Doel. Mogelijke problemen voor de wijk zijn hoogte van de nieuwbouw en de bestemming van de ruimte op de benedenvloer. Het nieuwe zorgcentrum wat op het Lakenplein moet komen wordt ontwikkeld door woningbouwvereniging Poortaal. Het bestaande plein wordt daarbij bebouwd.

Mogelijke problemen voor de wijk zijn het verdwijnen van open ruimte, parkeerproblemen, sterke wijziging demografische structuur (veel ouderen), bouwoverlast en verkeersafhandeling Voldoende reden voor een serieus gesprek voor alle wijkbewoners. De avond wordt gehouden in Buurtcentrum De Pancrat Middelstegracht 85 – (071) 512 62 43 en begint om 19:30 uur.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×