SP stelt vragen over Leids atelierbeleid

Op 11 oktober 2005 is er een amendement van de SP, mede ondertekend door vijf andere partijen, aangenomen inzake de wachtlijsten voor kunstenaars in Leiden. Hierover wilde een meerderheid van de gemeenteraad duidelijkheid nog voor een verdere uitwerking van de renovatie van de Haagweg 4. Inmiddels er is weer een jaar verstreken en zijn er raadsverkiezingen geweest, maar is er nog geen duidelijkheid over de wachtlijsten. Namens de SP-fractie stelt raadslid Eva de Bakker de volgende vragen:  

1. Hoe is de stand van zaken momenteel betreffende het amendement waarin gevraagd werd ‘een duidelijk beeld te geven van de verschillende wachtlijsten en het daarbij behorende aantal kunstenaars die erop staan’?

2. Wanneer kan de gemeenteraad duidelijkheid verwachten over de wachtlijsten en de kunstenaars die erop staan? De SP-fractie heeft begrepen van kunstenaars dat er in het atelierpand aan de Garenmarkt dertien lokalen leeg staan.

3. Klopt deze informatie?

4. Waarom staan deze ruimtes leeg?

5. Kunnen kunstenaars gebruik maken van deze lege ruimtes en waarom wel of niet?

6. Op welke manier communiceert de gemeente met de kunstenaars die al een atelier hebben of diegenen die op een wachtlijst staan?

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×