Bruisende muziek in Leidse binnenstad

In het kader van de Popronde Leiden spelen er morgenavond 26 bands verspreid over 18 podia door de hele binnenstad. Het reizende festival Popronde vindt dit jaar plaats in 15 steden. In elke stad presenteren zich circa 25 opkomende, talentvolle bands bij de deelnemende cafés, theatertjes en podia. De Popronde geeft een overzicht van wat er gebeurt op muziekgebied, is niet gebonden aan één stijl en dient tevens als kweekvijver en opstap naar het live –en festivalcircuit voor aanstormend talent. De Popronde is gratis toegankelijk. Bands krijgen hierdoor de gelegenheid zich te presenteren buiten de eigen regio voor nieuw publiek, pers en programmeurs. Voor de acts is het een kans om een netwerk en een fanbase op te bouwen. Jaarlijks maakt de selectiecommissie van de Popronde een keuze uit circa 600 inzendingen van getalenteerde Nederlandse bands. Alleen bands met een eigen repertoire worden geselecteerd voor het festival De Popronde breidt dit jaar uit van 10 naar 15 steden In Leiden wordt dit festival gehouden van 9 tot 11 november.

Bands die geselecteerd zijn voor het festival, zijn niet in een hokje te plaatsen. Singer-songwriters, funk, rock, gitaarpop, blues, rockabilly, folk, wereldmuziek, nederpop, jazz en hiphop formaties spelen op de Popronde. De programmering geeft een overzicht van opkomende getalenteerde Nederlandse bands.

Op www.popronde.nl is het totale programma te bekijken.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×