VVD wil eigen Rembrandt in Leiden

Raadslid Arend-Jan Sleijster heeft gisteren voorgesteld Stedelijk Museum De Lakenhal in de gelegenheid te stellen een eigen Rembrandt aan te schaffen. Gezien het succes van het Rembrandtjaar is het hoognodig dat Leiden haar beroemdste burger in ieder geval door het bezit van een echte Rembrandt eert. Bezoekers van De Lakenhal komen dan in ieder gaval niet helemaal voor niks. De VVD wil hier 400.000 euro voor uittrekken. Dit bedrag moet gezien worden als een eerste aanzet tot fondsenwerving voor de aankoop van een jonge Rembrandt. Door dit gebaar van de gemeente is het misschien gemakkelijker om andere investeerders eveneens te enthousiasmeren hierin te participeren. Sleijster bekostigt deze vier ton uit een potje dat momenteel niet benut wordt door het College van B & w en staat geheel los van de tegenbegroting die de VVD vrijdag indient.       

Sinterklaas komt vroeg dit jaar. Sleijster wil de rest van die gevonden miljoen euro bovendien gebruiken om de aangekondigde verhoging van de sporttarieven ongedaan te maken (116.000 euro), de aanschaf van zes sousaphoons voor wereldkampioen K & G (50.000 euro), naschoolse activiteiten in de Stevenshof (34.000 euro), afzonderlijke Sportmonitor 2007 (5000 euro), jeugdtennisbaan Leidse Hout (21.000 euro), schrappen belasting reclameborden voor sportverenigingen (26.000 euro), garantiesubsidie IJshal (50.000 euro), aanleg twee tennisbanen in de nieuwe woonwijk Roomburg (75.000 euro), onderhoud sportaccommodaties (200.000 euro) en tot slot voor het Laktheater 2007 (25.000 euro).    

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×