Weer nieuw biotechnologiebedrijf op Bio Science Park

Het momenteel nog in Haarlem gevestigde biotechnologiebedrijf Hal Allergy komt eind 2008 naar Leiden. Het bedrijf telt ongeveer 135 medewerkers. Volgens algemeen directeur Gijsbert Guijt kon het bedrijf in Haarlem geen nieuwe geschikte locatie vinden. In Leiden werd het bedrijf met open armen ontvangen. Met de gemeente Haarlem verliepen de onderhandelingen voor het vinden van een geschikte locatie wat stroef. Hal gaat nu een nieuw bedrijfspand neerzetten op het bioscience-park nabij het NS-Station in Leiden. Dat meldt het Haarlems Dagblad vandaag.

Hal, in de jaren vijftig in Haarlem opgericht door Joop Kuiper, fabriceert geneesmiddelen tegen allergie. Het bedrijf is onderdeel van het Duitse Madaus AG en is in tal van Europese landen actief. In Haarlem zitten onder meer het hoofdkantoor, het laboratorium en de productieafdeling. De afkorting staat voor ’Haarlems Allergenen Laboratorium’. ,,Met de verhuizing moeten we de naam wijzigen en als we definitief in Leiden komen en onze afkorting willen blijven behouden veranderen in Hollands Allergenen Laboratorium’’, zo stelt directeur Guijt voor.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×