10 november Dag van de Mantelzorg

Vrijdag 10 november is de landelijke Dag van de Mantelzorg. Dit jaarlijks terugkerend evenement wordt ook in Leiden gevierd. Het thema is dit jaar ‘Mantelzorg is van alle leeftijden’. Doel van de Dag van de Mantelzorg is om aandacht te vragen voor de positie van mantelzorgers en om alle mantelzorgers in het zonnetje te zetten. In Leiden wordt een informatieve en feestelijke bijeenkomst georganiseerd in De Regenboogkerk aan de Watermolen 1 (Merenwijk). De bijeenkomst duurt van 15.00 tot 18.00 uur.

Wethouder Gerda van den Berg spreekt tijdens het informatieve deel van de bijeenkomst over het gemeentelijk beleid met betrekking tot mantelzorg. Andere sprekers zijn de voorzitter van de Leidse vereniging van mantelzorgers, dhr. Bunnik en de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Stichting Thuiszorg Groot Rijnland, mw. Berkhout. De organisatie van de dag is in handen van het Bureau Informele Zorg van Thuiszorg Groot Rijnland, de Stichting Radius en de Leidse vereniging van mantelzorgers.

Mantelzorgers zorgen voor een chronische zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Het zijn geen professionele zorgverleners, ze geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. Vaak gaat het om langdurige en intensieve zorg. Programma 15.00 zaal open 15.30 – 16.30 opening, sprekers en gelegenheid om vragen te stellen 16.30 – 17.00 pauze en gelegenheid de informatiestands van Radius, Leidse vereniging van mantelzorgers, Thuiszorg Groot Rijnland en de gemeente Leiden te bezoeken 17.00 – 18.00 informeel deel, o.a. optreden Viswijvenkoor Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×