Leidse binnenstadsondernemers zitten nog niet op één lijn

De Leidse centrumwinkeliers bleken als het om de uitbreiding van het aantal koopzondagen in de binnenstad, de parkeermogelijkheden, het nut van het Aalmarktproject en de aanleg van de RijnGouweLijn gaat nog mijlen ver uit elkaar te liggen. Dat werd woensdagavond duidelijk in De Waag waar het Centrummanagement de binnenstadsondernemers bijpraatte over actuele ontwikkelingen in de binnenstad. Centrummanager Robert Strijk maakte duidelijk waarom hij voorstander is van de RijnGouweLijn terwijl ook Peter Lab insprak en vertelde waarom hij mordicus tegen zo’n lelijke tram door de mooie Leidse binnenstad is. Robert Strijk hield zijn gehoor voor dat de tegenstanders veel publiciteit zullen krijgen en dat de voorstanders er heel veel aan zullen moeten doen om de voordelen van de lijn duidelijk te maken.   

Ook over uitbreiding van het aantal koopzondagen lagen de meningen ver uiteen. De grootwinkelbedrijven willen wel elke zondag open zijn. Zij zien de zondagen echt als additionele omzet, omzet zij die niet zouden verkrijgen als ze zes dagen in de week open zouden zijn. Vestigingsmanager van de Leidse HEMA in de Haarlemmerstraat Jos Bouwmeester hield een vurig pleidooi om winkeliers in de binnenstad te bewegen ook op zondag open te gaan. “Wij hebben een schitterend aanbod van leuke winkeltjes in Leiden en vormen een prima aanvulling op het musea en horeca.” Met name de kleine winkeliers zien niets in het elke zondag open zijn.

Momenteel loopt er een proef waarop binnenstadwinkeliers elke zondag open mogen zijn. Het grootwinkelbedrijf grijpt deze mogelijkheid van harte aan. Kleine winkeliers zien er beslist geen heil in.

Bij de aansluitende borrel bleek dat er in ieder geval voldoende stof tot praten aangeleverd was.    

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×