Anusch Alawerdian

Buikdansen bij 'Oriental Lounge'

Op 18 en 19 november kan men kennismaken met de Oriëntaalse dans, zowel met de technieken, als met de choreografie zelf. Anusch Alawerdian, (1982) oprichter van Werelddans Centrum Arevik geeft ’s middags een tweetal workshops in combinatie met een avond vol Oosterse sferen een ‘Oriental Lounge’. Zo is er zaterdagavond vanaf 19.00 uur een bazaar met onder anderen ‘Belly dance fashion’ uit Cairo, ‘Henna-art’, handlezers, Oriëntaalse hapjes en lekkernijen en men kan aan de waterpijp. Tussen 20:00 – 21:00 uur zullen de buikdanseressen van Arevik een wervelende show geven. Daarnaast zijn er nog diverse gastoptredens en er is een Oriëntaalse D.J. Het feest gaat door tot ongeveer 23:00 uur

Sinds 1999 is het voor Alawerdian een hobby geworden om jaarlijks grote evenementen te organiseren op het gebied van multiculturele dans en cultuur, zoals festivals, dansreizen, workshops en oosterse bazaars. Zo heeft ze in juni 1999, het eerste ‘Multiculturele Dansavontuur’ in Leiden georganiseerd, gevold door het tweede in november 2002 en in november 2003 ‘Een Oriëntaalse Dinnershow’. In april 2004 werd het derde ‘Multiculturele Dansavontuur’ georganiseerd, dat deze keer en benefietvoorstelling betrof voor de slachtoffers van de Tsunamie. In november 2005 organiseerde Alawerdian voor de eerste keer ‘ De Oriental Lounge’. Al deze evenementen waren erg succesvol en resulteerden in uitverkochte zalen.

Anusch Alawerdian, geboren op 3 februari 1982, komt uit een creatief en artistiek Armeens gezin. Reeds op vijfjarige leeftijd nam Alawerdian deel aan de volksdansgroep, ‘Arevik’, waarnaar zij later haar dansschool heeft vernoemd. Het gezin vluchtte, onder zeer benarde omstandigheden naar Nederland en verkreeg hier, na enkele jaren met het hele gezin op elkaar gepakt in één kamer gewoond te hebben, politiek asiel. Op zeventienjarige leeftijd maakte zij kennis met de Oriëntaalse dans en als een oosterse prinses, reisde ze door ‘1001’ landen om zich in deze dans te gaan specialiseren. Het bleef niet alleen bij deze dans, maar Alawerdian verdiepte zich ook in de Oriëntaalse muziek en nam hiervoor tablalessen bij Abu Hassan (Palestina/Duitsland). Recentelijk heeft zij haar oude instrument uit Armenië, de Kanon, die zij van haar zevende tot haar elfde jaar had bespeeld, weer opgepakt met de bedoeling zich hierin verder te bekwamen. Met haar brede repertoire, geniet deze Armeense nu van haar het wonen en werken in Leiden en van haar workshops en optredens in binnen – en buitenland. Naast haar solo-optredens is Alawerdian ook regelmatig te zien met haar showgroep ‘Mirage’, met shows zowel door heel Nederland als in het buitenland.

Anusch: ‘Ik zou me geen enkele dag kunnen voorstellen zonder dans en muziek!’.

Workshops: zaterdag 18 november van 14:00 tot 17:00 uur nieuwe Trommelsolo-choreografie (niveau 2-3) zondag 19 november van13:00 tot 16:00 uur, Oriëntaalse dans (niveau 2-3), kosten workshops € 35,-.

Oriental Lounge zaterdag 18 november vanaf 19.00 uur, entree € 5,-

locatie: Het Wachtgebouw, Morsstraat 62, Leiden. Info via de website: www.arevik.nl telefoon: 071-5141781

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×