CDA verwijt college kansen te laten liggen

Moniek van Sandick van de Leidse fractie van het CDA heeft in de raadscommissie gepleit voor extra investeringen in onderwijs en wil bovenal dat de tweede concertzaal Stadsgehoorzaal in de plannen behouden blijft. Bovendien stelt zij dat het College enkele belangrijke kansen heeft laten lopen. Van Sandick: “In de begroting staan natuurlijk niet de rekening die de stad betaalt door gemiste kansen. De samenwerking tussen de diensten van onderwijs, cultuur en sport met Bouwen en Wonen vereist bestuurlijk talent.”

Van Sandick: “De constante druk op onderwijs- en sportgronden en de vertragingen in het bouwen van culturele en onderwijsvoorzieningen zijn het CDA een doorn in het oog. Al op dit moment wil het CDA duidelijk stellen dat zij voor de bouw is van de tweede zaal van de Stadsgehoorzaal en dat er geen discussie mogelijk is over bestemmingsveranderingen van zwembad de Vliet.”

Van Sandick: “De projecten Scheltema, Haagweg 4 en straks de poptempel zijn projecten waar beleidsdienst en vastgoedontwikkeling echt beter hadden moeten of zullen moeten samenwerken. Het CDA wil van de wethouders weten hoe zij het bestaande vastgoed gaan beschermen en op welke wijze zij de invloed op nieuw te ontwikkelen projecten kunnen vergoten. Van wethouder van de Berg wil ik weten: waarom vertraging bij Arcade en de Brede School Noord.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×