Kiekmonument plotseling verdwenen

Het Kiekmonument in het parkje tegenover de Rijnsburgersingel bleek deze week ineens verdwenen. Omdat het monument al eerder in het water heeft gelegen dachten omwonenden in eerste instantie met vandalisme te maken te hebben. Navraag bij de gemeente leert echter dat het Kiekmonument, een initiatief van oud-raadslid Jacques de Coo, voor restauratie en onderhoud is meegenomen naar de Kunstwacht in Delft.   

Over enkele weken zal het monument worden teruggeplaatst vijftig meter verderop. Bovendien zal de driepootstandaard met camera dan worden verankerd in een betonnen bedding zodat bezoekers van het Kiekmonument niet meer in de modder hoeven te staan. De camera geeft zicht op het pand van de fotograaf Kiek die in de negentiende eeuw een fotozaak had aan de Rijnsburgersingel en vertelt de geschiedenis van fotograaf Kiek.  Veel studenten van Minerva lieten zich door Kiek vereeuwigen. De benamnig kiekje is ontleend aan fotograaf Kiek.  

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×