Filip van As on speaking terms met Leidse horeca

Wethouder Filip van As (ChristenUnie/ Economische Zaken) is uitermate tevreden over het overleg dat hij de afgelopen vijf maanden heeft gevoerd met de Leidse horeca-ondernemers. Hij heeft allerlei oplossingen aangedragen van problemen waar zowel de gemeente als de horeca tegen aan lopen. Van As: “Het is goed om eens bij elkaar in de keuken te kijken. Wij als gemeente hebben er alle begrip voor gekregen voor welke problemen horeca-ondernemers zich gesteld zien, terwijl wij van onze kant duidelijk hebben kunnen maken wat onze mogelijkheden, beperkingen, rechten en plichten zijn. Op die manier is er veel meer onderling begrip ontstaan.” Van As denkt er over voor het eind van het jaar te komen tot een vastlegging van de gemaakte afspraken met de Leidse horeca. Tevens denkt hij er over na deze werkwijze ook te gaan toepassen op andere sectoren van zijn portefeuille.    

Een probleem blijft de inning van de toeristenbelasting. Nu wordt deze geheel opgehoest door de HO van HORECA. Cafés en restaurants betalen hier niet aan mee terwijl zij toch van de stadspromotie profiteren.

VVD-er Jean Hermans vindt niet dat er een 1-op-1relatie mag bestaan tussen toeristenbelasting en stadspromotie. De toeristenbelasting komt ten goede van de algemene middelen van de gemeente en mag niet gezien worden als doelbelasting.   

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×