SP wil voorlichting bij Leidse voedselbanken

Antoine Theeuwen van de Leidse SP-fractie wil dat er voorlichtingsmogelijkheden worden geschapen bij de Leidse voedselbanken om gebruikers daarvan op de hoogte te kunnen stellen van voor hen bedoelde regelingen. In heel veel gevallen blijven regelingen voor de minima ongebruikt. De SP kan alleen maar constateren dat de armoede in Leiden toeneemt. De cijfers op dit punt lijken elkaar tegen te spreken. Wethouder Paul Jonas antwoordde hierop dat voorlichting nu plaatsvindt via huisbezoeken.    

Door koppelling van bestanden kan de gemeente er ook achter komen welke burgers financieel in de problemen dreigen te  komen of dat al zijn. Van een mix van een huisbezoek voor voorlichting en voor controle op misbruik van sociale voorzieningen is geen sprake, volgens Jonas.    

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×