Pindakaashaas

Vanaf 17 november presenteert Spoor 19 de expositie ‘Pindakaashaas’ door Marc de Bruijn, van het atelier Kunst & Vliegwerk. Kunst & Vliegwerk is een grensverleggend atelier van kunstenaars met een verstandelijke beperking. Onder deskundige begeleiding worden schilderijen, grafiek en sculpturen gemaakt die via de eigen galerie en artotheek hun weg vinden naar vele honderden liefhebbers van ´Outsider Art´ in binnen- en buitenland. De Bruijn heeft inmiddels zijn naam gevestigd in binnen en buitenland. Zijn werken worden dan ook verkocht in galeries van Berlijn tot New York. Hij wordt vooral geïnspireerd door dieren en andere natuurverschijnselen en werkt met rietpen, penseel en acryl en werkt op papier en linnen.

Zowel zijn werkwijze als doen en laten van De Bruyn doen denken aan een Chinese of Japanse penseelkunstenaar. Een goede voorbereiding staat steeds centraal: oog voor de beste materialen, het verzamelen van alle attributen op de werkplek, concentratie. In kleermakerszit lijkt de kunstenaar een trans te willen bewerkstellingen om vervolgens koortsachtig aan het werk te gaan. Met vaste hand zet De Bruyn zijn voorstellingen met penseel of rietpen op papier: vogels en dieren, vooral giraffen. Inspiratie daarvoor ontleent hij aan zeer regelmatig dierentuinbezoek en vrolijke onderwerpen, zoals feestdagen en etentjes met familie. Het werk van deze Zoeterwoudse kunstenaar heeft een sterk illustratieve kwaliteit, wat al in 1998 resulteerde in de publicatie van een dichtbundel voorzien van een aantal van zijn werkstukken. Zijn werk is aangekocht door verschillende bedrijven, waaronder KLMCARGO en Aerospace Logistics. De Bruyn werkt sinds 1996 bij Kunst & Vliegwerk en met ingang van dit jaar fulltime.

De expositie loopt van 17 november tot 13 december.Door de week open van 12:00 uur tot 15:30, voor zaterdagen zie www.kunstvliegwerk.nl

locatie: Spoor 19, Hooglandse Kerkgracht 19, Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×