Roep om eigen ruimte voor zelfhulporganisaties

Wat een hoorzitting in verband met integratie had moeten worden is donderdagavond in de Burgerzaal van het stadhuis verzand in een roep voor eigen ruimtes om samen te komen met de zelfhulporganisaties. Belangenorganisaties krijgen alleen nog geld van de gemeente voor activitieten die autochtonen en allochtonen dichter bij elkaar brengen. Integreren doe je immers samen, zo stelde wethouder Wim de Boer al in het vorige College van B & W. De meeste insprekers op de hoorzitting willen eigen ruimtes voor hun activiteiten terwijl de gemeente juist wil dat er meer samengewerkt wordt met bestaande organisaties. Beide partijen zitten duidelijk nog niet op één lijn met elkaar. De zelfhulporganisaties weten nog niet goed met hun nieuwe rol om te gaan.   

Liever een gezamenlijke voetbalcompetitie in de wijk dan een multiculturele buurtbarbecue, dat wakkert de verschillen alleen maar aan.  

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×