Verkeersinfarct dreigt in omgeving Leiden

Als er niets verandert dreigt er in het jaar 2020 een algeheel verkeersinfarct te ontstaan in het gebied in en rond Leiden. Dat concludeert de Kamer van Koophandel samen met Werkgeversbond VNO-NCW. Uit een onderzoek dat vandaag wordt bekendgemaakt blijkt dat het weggebruik de komende vijftien jaar met 50 procent zal toenemen. Dat komt door de groei van het internationale transport, maar ook doordat er meer huizen in het gebied zullen worden gebouwd.

Volgens VNO-NCW en de Kamer van Koophandel zou er haast moeten worden gemaakt met de aanleg van de Rijnlandroute, een verbindingsweg tussen de A4 en de A44. Ook zou de N207 moeten worden verbreed. Volgens de Kamer van Koophandel Rijnland is er genoeg geld om het te realiseren, maar moeten de verschillende gemeenten in het gebied het met elkaar eens worden over de uitvoering.

Advertentie

Leiden RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×