'Hollands licht' fictie of waarheid?

Dinsdag 14 november wordt er in het Lipsiusgebouw Universiteit Leiden een lezing en een vertoning van de documentaire ‘Hollands licht’ gehouden door prof.dr.Kitty Zijlmans. Zijlmans, hoogleraar kunstgeschiedenis van de nieuwste tijd aan de Universiteit Leiden, zal vertellen over de mythe van het zogenaamde ‘Hollandse licht’, beroemd geworden dankzij de schilderkunst van Rembrandt en zijn tijdgenoten. Dit ongrijpbare fenomeen werd in 2003 onderzocht door de makers van de documentaire ‘Hollands licht’. Wat verstaat men onder ‘Hollands licht’? Is het fictie of waarheid?

Deze lezing staat in het teken van ‘Rembrandts landschappen’.

locatie: Lipsiusgebouw Universiteit Leiden – Zaal 011, dinsdag 14 november aanvang 18.45 uur.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×