Mozart & more

Zaterdag 18 november zullen pianiste Caterina Galiotto en klarinetensemble Lignum  uit Leiden een concert geven in de Maranathakerk aan de Lage Morsweg. Te beluisteren zal zijn het 11e pianoconcert KV 413 in F-dur van W.A. Mozart onder leiding van Gerbert Groot Landeweer. Daarnaast speelt Lignum bekende klassieke stukken van Vivaldi, Respighi en Verdi. Het slotstuk is in handen van het publiek: het gastdirigentschap voor het slotstuk wordt geveild.

De Italiaanse Caterina Galiotto studeerde piano in Padua en North Carolina. In 1996 kwam zij naar Nederland. Hier werkte zij regelmatig voor De Nederlandse Opera in Amsterdam in grote producties met dirigenten Chailly, Rizzi en Edo de Waart. Afgelopen zomer werkte zij met dirigent Ivan Fisher bij het Glyndebourne Festival in Engeland. Op 18 november wordt zij begeleidt door de Lignum klarinettisten bij een volledige uitvoering van het pianoconcert KV 413 in F-dur van W.A. Mozart. Lignum is een ensemble dat bestaat uit alleen klarinettisten. Dit orkesttype wordt ook wel clarinet choir genoemd omdat de klankkleur vergelijkbaar is met een koor: van de hoge es-klarinet via de bes-, de alt- en de bas-klarinet tot aan de contra-bas. Het programma bestaat naast Mozart uit Quator van Vivaldi, speciaal geschreven voor klarinettisten, Un ballo in maschera van Verdi en meer.

Wie altijd heeft gedroomd een orkest te dirigeren: dit is de kans! In de week van Koninginnedag reist Lignum af naar Noorwegen. Hier speelt het ensemble met klarinettisten uit Bergen en geeft het concerten voor de Nederlandse gemeenschap. Tijdens het concert ‘veilt’ Lignum het gastdirigentschap voor een donatie aan deze culturele reis. Degene die de hoogste donatie biedt mag ‘het stokje overnemen’ aan het eind van de avond en afsluiten met het zelf dirigeren van de overbekende melodieën als ‘Langs de Amsterdamse grachten’ en ‘Tulpen uit Amsterdam’.

Zaterdag 18 november om 20.00 uur, Lignum met ‘Mozart & more’.

locatie: Voormalig Maranathakerk, Lage Morsweg ingang Dijkstraat in Leiden. Kaarten aan de zaal of via bestel lignum@edixhoven.net, € 7 inclusief een consumptie, studenten € 5.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×