Sinterklaas heeft weer genoeg strooigoed ingeslagen om uit te kunnen delen.  

Op visite bij Sinterklaas thuis

Ook dit jaar logeert Sinterklaas in Leiden. Op zaterdag 18 november komt de Sint met zijn stoomboot aan op de Beestenmarkt. Van zondag 19 november tot en met zondag 3 december woont de Goedheiligman dan in zijn huis in de Waag. Iedereen, – van jong tot oud -, kan een kijkje komen nemen in het huis van Sinterklaas. De Etaleur Pieten hebben zich flink uitgesloofd om Sint Nicolaas een prachtige woning te geven tijdens zijn verblijf in het centrum van de stad. De Spaanse bisschop vindt zijn huis zo mooi geworden dat hij alle kinderen uitnodigt om een kijkje te komen nemen.

Om het nog leuker te maken organiseren zijn Zwarte Pieten heel veel activiteiten voor de kinderen. Zo kunnen ze samen met Zwarte Piet een mooie tekening maken voor Sinterklaas of helpen met het inpakken van de vele cadeautjes. Ook is er een reusachtige tekening aanwezig in de Waag die ze kunnen inkleuren. Daarnaast kunnen de kinderen een Pietendiploma verdienen met een speurtocht in het huis en zich laten schminken als een echte hulp Zwarte Piet. Er is ook veel te zien en te horen in het huis van Sint. Zo speelt de Pieten band op zaterdag 25 november en zaterdag 2 december gezellige Sinterklaasliedjes en zijn er in het weekend Acrobaat Pieten die allerlei spectaculaire capriolen uitvoeren.

Op woensdagen en in de weekenden zijn de Knutsel Pieten van Technika 10 aanwezig in het huis van Sint. De kinderen kunnen hier onder begeleiding mooie en verrassende surprises maken. Ook de Leidse Sleuteltjes komen weer een paar keer optreden voor Sint Nicolaas. De informatie staat allemaal op www.huisvansinterklaas.nl. Hier kunnen de kinderen ook hun verlanglijstje invullen. Vanaf zondag 19 november tot en met zondag 3 december is het huis open van 12:00 uur tot en met 17:00 uur. De toegang tot het huis is gratis. Het huis van Sinterklaas is te vinden in de Waag te Leiden, Aalmarkt 21 naast V&D.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×