Voorstelling "Flexmens" in de Linkse Kerk

Op vrijdagavond 17 november vindt in de Linkse Kerk in Vrijplaats Koppenhinksteeg in Leiden een optreden plaats van de cabaretier, rechtendocent en ex-eurodusniër Aik Kramer. In zijn theatermonoloog “Flexmens” vertelt hij over zijn zoektocht naar een eigen plek in de drukke, doldwaze informatiemaatschappij. Alle hulpmiddelen worden daarbij uit de kast getrokken: mobieltjes, cv’s, smartdrugs en bakstenen.

Zijn motto lijkt dat van een hele generatie: het persoonlijke is het politieke, omdat het probleem van de keuzevrijheid wordt teruggebracht tot een keuze uit twee opties: erbij horen of je eigen ding doen.

In het Amsterdamse studentenblad Folia vertelde Aik: “Het stuk gaat over het maken van keuzes en hoe moeilijk dat kan zijn. Een gespeelde versie van mijn echte problemen. Door ze onder woorden te brengen hoop ik tot nieuwe inzichten te komen. Optreden heeft voor mij een therapeutische werking. Tegelijkertijd hoop ik dat de vragen waarmee ik worstel herkenbaar zijn. En uit de reacties van het publiek begrijp ik dat dat zo is. En er wordt veel gelachen, al is Flexmens niet geschreven voor de lach. Ik noem wat ik doe cabaret-zonder-grappen.”

Het optreden begint om 22:00 en is gratis toegankelijk.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×