3,9 % van automobilisten rijdt te hard

In de week van 6 tot en met 10 november heeft de politie snelheidscontroles gehouden. In het belang van de verkeersveiligheid werd er met de radarauto op diverse plaatsen gemeten. De metingen lieten de volgende hoogste snelheden zien: Leiden Doctor Lelylaan 96 km, Leiden Haagse Schouwweg 84 km, Leiden Haagweg 88 km, Leiden Stevenshofdreef 66 km Leiden Levendaal 64 km, Voorschoten Leidseweg 69 km, Voorschoten Wijngaardenlaan 75 km. In het totaal werd er door 3,9 % van de gecontroleerde voertuigen te hard gereden.

De in Leiden en Voorschoten geplaatste vaste posten (flitskasten) leverde 168 roodlicht en 277 processen-verbaal van snelheid op. Het betrof de kruisingen Willem de Zwijgerlaan – Floris Versterlaan en Hoge Rijndijk – Persant Snoepweg. De hoogste snelheid werd gehaald op de Hoge Rijndijk, daar werd een bestuurder geklokt op 103 km per uur.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×