Dit weekend meerdere geweldsdelichten in Leiden

De politie heeft zondagnacht moeten optreden bij vijf geweldsincidenten. Er werden acht vechtersbazen aangehouden en vijf mensen deden aangifte. Zeven verdachten zijn inmiddels weer vrijgekomen. De politie maakt in alle gevallen proces-verbaal op. De incidenten deden zich voor op de Nieuwe Beestenmarkt, de Beestenmarkt, het Stadhuisplein en de Stationsweg.

Aan de Nieuwe Beestenmarkt werden bij twee incidenten twee portiers van verschillende uitgaansgelegenheden geslagen. Bij één incident werden twee jongens uit Leiden van 16 en 17 jaar aangehouden en bij het andere incident ging het om twee mannen uit Wassenaar van 22 en 24 jaar. Bij beide incidenten ging het om toegang te krijgen tot een gelegenheid.

Aan het Stadhuisplein ontstond er in een uitgaansgelegenheid onenigheid waarbij een 21 jarige man uit Leiden een 22 jarige vrouw uit Koudekerk had geslagen. Op de Stationsweg sloeg een 18 jarige jongen uit Leiden in op een 25 jarige man uit Katwijk. Een woordenwisseling was de vermoedelijke aanleiding. Dit was ook het geval aan de Beestenmarkt nabij een fastfoodketen. Twee jongens uit Leiden van 21 jaar zochten daar ruzie bij een groep jongeren en na wat opmerkingen sloegen zij in op een 26 jarige man uit Apeldoorn.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×