Storm houdt huis op dak Volkenkunde

Zaterdagnacht is tijdens een storm een gedeelte van de tijdelijke dakbedekking van het Rijksmuseum van Volkenkunde naar beneden gekomen. Momenteel zijn dakdekkers bezig met dakrenovatie met zinken platen. Een groot wit zeil moest er voor zorgen dat er geen waterschade in het pand kon ontstaan. Zaterdaganacht kwam die stellage door windvlagen met grof geweld los. Twee monumentale bomen werden beschadigd. De brandweer is uren in de weer geweest om een en ander provisorisch te herstellen.        

Hoewel er wel sprake is van enige inpandige waterschade is er geen schade aan de kunstcollectie van het museum ontstaan.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×