Victor Löw

Victor Löw als ambtenaar in 'De Redenaar'

Wegens groot succes is De Redenaar dit seizoen nógmaals in de Leidse Schouwburg  te zien, op zaterdag 18 november. Victor Löw werd vorig seizoen voor zijn rol als ambtenaar in dit stuk, genomineerd voor de prestigieuze Louis d’Or toneelprijs. “I have a dream”, “ Ich bin ein Berliner”… De Redenaar gaat over een onbetekenende ambtenaar die zich laat meeslepen door zijn passie om beroemde toespraken uit het hoofd te kennen. Hij droomt ervan om ze met hetzelfde charismatische elan uit te spreken als zijn voorbeelden ooit deden. Redevoeringen van Kennedy, Goebbels, Fidel Castro: allemaal parate kennis. De man drijft zichzelf echter met zijn obsessie tot waanzin. Op zijn werk bij het plaatselijke gemeentehuis stuurt men hem voor onbepaalde tijd met ziekteverlof nadat hij een klagende burger in de hand heeft gebeten.

Zijn vrouw verdraagt hem niet de hele dag om zich heen in huis en adviseert hem om zijn redevoeringen in het openbaar te houden. De man is doodsbang om in het openbaar te spreken en verwacht de hoon van het publiek. Maar die krijgt hij niet. Integendeel. Hij zal weldra voor grotere massa’s spreken dan waar hij ooit van had durven dromen….

Löw vertolkt de doorgeslagen redenaar en neemt het publiek mee in een woordenstroom waarin fantasieën, feiten en fragmenten aan elkaar worden geregen. Het resultaat is een komische, bizarre en wonderlijke voorstelling.

Reserveren voor De Redenaar is mogelijk via de kassa van de Leidse Schouwburg. openingstijden: van dinsdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en op maandag en zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur. On line kaartverkoop is mogelijk via www.leidseschouwburg.nl.

De voorstelling begint om 20.15 uur.

Leidse Schouwburg Oude Vest 43 – Leiden (071) 5163888

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×