Workshop voor restaurateurs in de dop

Woensdag 15 november kunnen kinderen van acht tot twaalf jaar een workshop ’Restauratie’ volgen in het Rijksmuseum van Oudheden  in Leiden. Restauratoren in de dop krijgen hier de gelegenheid hun kunsten te tonen. Een echte restaurator van het museum laat zien hoe mooi de eeuwenoude beelden, vazen en mummiekisten uit de museumcollectie nog steeds zijn en hoe er door de eeuwen heen gerestaureerd werd. Daarna wordt uitgelegd hoe een restaurator herstelwerkzaamheden van kapotte of beschadigde voorwerpen aanpakt en mogen de kinderen zelf een kruik restaureren.

Kosten bedragen 15 euro per persoon inclusief entree tot het museum, limonade en iets lekkers. Het museum vraagt een volwassen begeleider zich tijdens de workshop in het museum te bevinden. Begeleiders krijgen een gratis kopje koffie met iets lekkers in het museumcafe.

datum:15 november van 13.00 tot 15.00 uur.

Reserveren is verplicht, telefonisch via 0900-6600600.

Locatie Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×