Verdachten van berovingen aangehouden

Met de aanhouding van twee 20-jarige jongemannen uit Den Haag en Wassenaar denkt de politie vier berovingen te hebben opgelost. De berovingen vonden plaats op zaterdagnacht 21 oktober in Leiden, Katwijk en Wassenaar. De buit betrof geld en mobiele telefoons. De politie startte na de aangiften van de slachtoffers een onderzoek. Daarbij had de politie al een vermoeden dat de berovingen door dezelfde daders waren gepleegd. Uit het onderzoek werden de verdachten bekend en zij zijn maandag 13 november in hun woonplaatsen aangehouden. Beiden worden donderdag 16 november voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De eerste beroving vond plaats in Katwijk rond 04.10 uur. Een 28-jarige man uit Katwijk werd op de Nieuwe Duinweg door de twee op een scooter rijdende verdachten tegengehouden. Onder bedreiging van een mes gaf hij geld aan het tweetal af. Met het mes werd de man alsnog aan zijn hand verwond. Nog geen uur later overkwam een 21-jarige man uit Oegstgeest hetzelfde op de Van Beuningenlaan in Leiden. De man werd daar door de twee ingehaald, één van de verdachten stapte af en bedreigde hem met een mes. Onder die bedreiging gaf hij geld af. De derde beroving vond plaats rond 05.15 uur op het Rapenburg in Leiden. Daar werden twee 21-jarige mannen uit Rotterdam en Leiden lastig gevallen door het tweetal. Ook hier volgden weer de bedreigingen met het mes en werden mobiele telefoons en geld afgegeven. De Rotterdammer kreeg ook nog een vuistslag in zijn gezicht. Van de beroving in Wassenaar zijn nog geen details bekend. Wel dat die dezelfde nacht plaatsvond met gebruikmaking van dezelfde werkwijze.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×