College draait niet maar zwenkt

Wethouder Raymond Keur (SP/ Financiën en Sport) is niet van plan er een halszaak te maken door de inning van rioolrecht neer te leggen bij huiseigenaren en niet bij de gebruikers, zoals nu nog het geval is. In dit geval is de wethouder overtuigd door de gemeenteraad en gaat om. Dat leverde veel reacties op van de oppositie die wel eens wilde weten waarom Keur nu opeens die draai maakt, na in de voorafgaande commissievergaderingen niet van een andere opstelling van het College wilde weten. Keur: “Het College is niet gedraaid maar gezwenkt onder druk van een meerderheid van de gemeenteraad die kennelijk de mogelijkheid van kwijtschelding door gebruikers hoog acht.”   

De oppositiepartijen wilden wel eens weten wat nu volgens Keur de relatie is tussen de WOZ-waarde en inkomen en wat nu de juridische consequenties zijn van het niet invoeren van een nieuw stelsel waar hij dinsdagavond opeens mee op de proppen kwam. De oppositie verwijt Keur inkomenspolitiek te willen bedrijven op delen van beleid waar dat niet kan. Hoongelach was het gevolg toen wethouder Keur stelde dat een stuk rioolbuis per strekkende meter naar een villa hoger ligt dan naar een sociale huurwoning. Schijt iemand die meer verdient ook vaker? Toont u dat maar eens aan.    

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×