Duurste minimabeleid is niet altijd het beste minimabeleid

Leiden trekt van de Nederlandse grote steden het meeste geld uit voor de minima, maar dat betekent niet dat dat automatisch het beste minimabeleid is. Links en rechts zijn best trots op het Leids minimabeleid, maar vragen zich wel af of de Leidse minima hiermee ook daadwerkelijk het beste af zijn. Het CDA wil graag dat het College van B & W hier een onderzoek naar instelt. De minima gaan er in 2007 weer op vooruit. Marije van den Berg van de PvdA kenschetste de begroting van het linkse Colege dan ook als een Leidse, linkse, logische, lekkere, lange termijnbegroting waar Leiden trots op kan zijn. Dit College doet er tenminste iets aan om de kloof tussen arm en rijk te verkleinen, aldus Marije van den Berg       

Ook moet er meer voorlichting komen naar burgers die geen gebruik maken van de bestaande regelingen. D66 is bang dat het College linkse plannen heeft maar geen geld en stelt daar wat D66 betreft sociale plannen met wat geld tegenover. Volgens D66-er Van Meenen heeft de VVD wel geld maar geen plannen voor de minima. VVD-fractievoorzitter vindt dat dit College het minimabeleid inderdaad niet hoeft te intensiveren.  

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×