Drie overtreders winkelsluitingstijden aangeschreven

De gemeente Leiden heeft zondag drie bedrijven aangeschreven nadat een gemeentelijk opsporingsambtenaar had geconstateerd dat de winkel open was ondanks een verbod hiertoe. Het gaat om de C1000-vestigingen aan het Diamantplein en Kopermolen en Albert Heijn aan het Kooiplein. Hiervan is proces-vrbaal opgemaakt. Winkels buiten de Leidse singels mogen niet open zijn op zondag. De betrokken ondernemers krijgen nu een kopie van dit proces-verbaal, vergezeld van een brief ondertekend door de burgemeester en de gemeentesecretaris, waarin de ondernemers wordt aangezegd dat ze in overtreding zijn. Wordt dit nog een keer geconstaeerd dan volgt een zelfde procedure. Bij een derde constatering wordt bovendien een dwangsom opgelegd.      

Verschillende raadsleden vinden de oplossing van de gemeente op z’n zachts gezegd hypocriet. Eerst toestaan, dan verbieden, dan gedogen en dan weer handhavend optreden. Zeker met het oog op een mogelijk referendum in maart over dit ondewerp zou de gemeente er beter aan doen de zondagsopenstelling tot die tijd wat door de vingers te zien. Wethouder Van As houdt echter voet bij stuk en handhaaft op alle fronten.   

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×