Geen meerderheid voor eigen Leidse Rembrandt

Ondanks een passend dekkingsvoorstel is VVD-er Arend-Jan Sleijster er dinsdagavond in de raadsvergadering niet in geslaagd de handen op elkaar te krijgen voor een eigen Leidse Rembrandt in Stedelijk Museum De Lakenhal. In tijden dat het College van B & W 7,5 miljoen moet vinden om te bezuinigen vindt cultuurwethoudeer Paul Jonas het onverantwoord om 400.000 euro vrij te maken in de gemeentelijke begroting voor de opstart van een fonds dat het mogelijk moet maken een echte Rembrandt voor Leiden te verwerven. Jonas vindt het idee op zich wel sympathiek, maar ziet geen mogelijkheden. Liever steekt hij het geld in echt Leids minimabeleid.       

Na het succes van het Rembrandtjaar acht Arend-Jan Sleijster 2006 het meest geschikte jaar om met zo’n fondsvorming te starten. Rondeleiders in Leiden is het een doorn in het oog dat Leiden zo weing met de topschilder doet. Voorbeelden in Zundert waar Van Gogh op zo’n beetje elke straathoek wordt vereerd verbazen raadsleden van verschillende partijen. Leiden laat nu echt weer kansen liggen. 

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×