De Schoenen van Rembrandt in zes schoenenwinkels in Leiden

Leerlingen van groep 7/8 van de Leidse Houtschool hebben een project gewijd aan de schoenen van Rembrandt. Erg belangrijk waren die schoenen niet, want Rembrandt beeldde zijn personages soms met en soms zonder schoenen af. Hoe zagen de schoenen op schilderijen van Rembrandt eruit? Hoe zou Rembrandt eruit zien met hele hippe schoenen?

Dit jaar kreeg het Scholenproject in het kader van de Kunstroute 2006 als thema’Rembrandt’ mee. Het project bestond uit een bezoek aan het atelier van de Leidse kunstenaar Frank Kappé en twee workshops die daarna door Kappé in de klas gegeven werden.

Met papier machée en acrylverf maakten 42 leerlingen van de Leidse Houtschool speciale ‘Rembrandt’- schoenen die vanaf nu tot begin december te zien zijn in de volgende etalages: Oerlemans Schoenen Hogewoerd 2; Amigo Haarlemmerstraat 86; Ziengs Haarlemmerstraat 215/219; Van Haren Haarlemmerstraat 135; Shoe Outlet Haarlemmerstraat 128 en Marvin’s Haarlemmerstraat 46 de kunstwerkjes tentoongesteld.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×