Onderzoek naar bewaakte fietsenstallingen

De gemeenteraad heeft dinsdag een motie aangenomen waarin het College van B & W gevraagd wordt andere mogelijkheden te onderzoeken voor een gratis, overdekte en bewaakte fietsenstalling in de Leidse binnenstad. Nu lijkt het College af te stevenen op een peperdure fietsenstalling onder het Stadhuisplein. Omdat uit onderzoek is gebleken dat een fietser zijn fiets stalt in een straal van 150 meter waar hij of zij moet zijn, moeten er meerdere alternatieven geboden worden. Liever ziet D66 bijvoorbeeld kleinschalige decentrale fietsenstallingen dan een superfietsenstalling die minimaal gebruikt wordt. Dat kost de gemeenschap veel te veel geld en daar kunnen we andere leuke dingen mee doen, aldus Van Meenen.     

Wat D66 betreft hoeft hierover geen referendum plaats te vinden. Missschien kan dit ook gekoppeld worden aan een proef met gratis openbaar vervoer. Doe dat nou gewoon eens, stelt Van Meenen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×