Omstanders schieten te hulp bij brand

Enkele omstanders hebben woensdagmiddag rond 13.45 uur hulp geboden bij de ontruiming van een pand aan de Haagweg. In het pand van de Broederschap Fransiscane was door nog onbekende oorzaak op de 1e etage brand uitgebroken. In het pand bevonden zich acht bewoners van wie er zes zich zelf in veiligheid wisten te brengen. Toen omstanders hoorden dat er nog iemand op zolder zat, bedachten ze zich geen moment plaatsen een ladder tegen het pand. Via deze ladder en het dakraam brachten ze een 79 jarige man in veiligheid.

Brandweermannen brachten even later nog een bewoner in veiligheid die zich eveneens nog in het pand bevond. Twee bewoners, een 24 en 72 jarige man werden met ademhalingsproblemen overgebracht naar het LUMC. De overige bewoners bleven, behoudens schrik, ongedeerd. De politie stelt nog een onderzoek in naar het ontstaan van de brand.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×