PvdA wil meer fietsenstallingen aan voorzijde station

De gemeenteraad heeft dinsdagavond met algemene stemmen een motie aanvaard van de PvdA en het CDA die de wethouder van verkeer verzoekt een onderzoek te houden naar de mogelijkheden om het aantal fietsenstallingen aan de voorzijde van het station uit te breiden. PvdA raadslid Gijs Holla hoopt dat het indienen van deze motie er voor zorgt dat over een aantal jaar iedereen fatsoenlijk zijn fiets kwijt kan aan de voorzijde van het station. “De huidige situatie kan echt niet”, aldus Holla. “We willen graag dat zoveel mogelijk mensen met het openbaar vervoer of de fiets naar het station gaan en dan bieden we ze volstrekt onvoldoende fietsenstallingen aan. Daar wil ik zo snel mogelijk wat aan veranderen”.

In de motie opperen de indieners een aantal mogelijke locaties waar de nieuwe fietsenstallingen zouden kunnen komen. Zij denken dan aan de huidige stalling onder het Alphens perron, het Gat van van de Putte en de plek waar nu de Super de Boer zit. “Ik denk dat het geen probleem moet zijn om het aantal fietsenstallingen met minstens 2000 uit te breiden. Alleen al door de fietsenstalling onder het Alphens perron 2-laags te maken, krijg je er al snel 800 bij. Nog te weinig maar in elk geval een verbetering”, aldus Holla.

Wethouder Steegh heeft dinsdag aangegeven het onderzoek te willen houden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×