Zes sousafoons voor K & G van de baan

De zes sousafoons die VVD-er Arend-Jan Sleijster meervoudig wereldkampioen mars- en showwedstrijden K & G uit Leiden wilde aanbieden uit de vrijgekomen gelden ad 1,3 miljoen euro van het Grote Stedenbeleid zijn door wethouder Paul Jonas (SP/Sociale Zaken en Cultuur) naar de prullenbak verwezen. Jonas denkt dat K & G zijn broek prima zelf op kan houden en ziet het aanvullen van het instrumentenfonds van K & G door de gemeente beslist niet als een kerntaak. Jonas: “Op zich vind ik het een sympathiek voorstel van de VVD. Maar K & G zal ook zonder de zes sousafoons van de gemeente wel in staat zijn om in 2009 het Wereld Muziek Concours in Kerkrade weer te winnen. Daar hebben ze echt de gemeente niet voor nodig. Graag verwijs ik het bestuur naar K & G naar het Anjerfonds. Daar maken ze een goede kans. ” VVD, CDA, D66, Leefbaar Leiden en Stadspartij Leiden Ontzet ondersteunden het amendement van Sleijster. Maar zestien stemmen zijn net te weinig voor een meerderheid. Alle colledragende partijen verscholen zich achter het antwoord van de wethouder en stemden tegen.    

Het antwoord van wethouder Jonas schoot Arend Jan Sleijster even in het verkeerde keelgat. Denkt u nu echt dat Kunst en Genoegen de mogelijkheden tot subsidie niet eerder onderzocht heeft. Bovendien bestaat het Anjerfonds niet meer, dat heet nu het Bernard Cultuurfonds, mijnheer Jonas, interrumpeerde Sleijster.

Vorig jaar werd K & G tijdens een ontvangst ten stadhuize gertrakteerd op vijf vaten bier en dat is bij de VVD toen niet goed gevallen en zit de VVD nog steeds dwars. De Wereldkampioenen verdienen een meer passend cadeau, waar ze werkelijk iets aan hebben. Met K & G hebben een unique selling point in handen dat door de gemeente gekoesterd dient te worden, aldus Sleijster.  

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×