Commissievergaderingen in de wijken mogelijk

Dinsdagavond is er een SP-motie aangenomen die het mogelijk moet maken om in de toekomst in de Leidse wijken raadscommissievergaderingen te organiseren. Alleen als er zaken spelen in die wijk heeft het zin om een commissievergadering niet in het stadhuis maar in de betreffende wijk te plannen. Met 24 stemmen voor en 15 tegen is de motie aangenomen.  

Tegenstemmers hebben grote twijfels bij het houden van commissievergaderingen op locatie. Belangstellenden weten echt de raadszaal in het stadhuis te vinden als het echt ergens over gaat, alsus enkele oppositiepartijen. Zij verwachten niet dat daardoor de kloof tussen burger en gemeentelijke politiek verkleind wordt. De SP is het er wel over eens dat organiseren op locatie alleen zin heeft als er in de wijk werkelijk iets speelt. De SP is dan bereid met flyers de wijk in te gaan en zo de bewoners van de wijk te mobiliseren naar de vergadering te komen.  

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×