1250 studentenwoningen tekort in Leiden

Leiden komt nog 1250 tekort om te kunnen voldoen aan de woonbehoefte voor studenten van de Leidse Universiteit en de Hogeschool Leiden. Dat werd deze week duidelijk uit een onderzoek van de Stichting Studentenhuisvesting Leiden (SLS Wonen). Door tijdelijke oplssingen lijkt het woningtekort iets kleiner, maar dat is gevaarlijk daar nu cijfers op te baseren. Rijnfront langs de A44 wordt over vier jaar opgeheven en de Portaalflats in het Morskwartier mogen nog een jaar bewoond worden. Zodra dit tijdelijk woningaanbod wordt opgeheven zal het woningtekort onder studenten explosief omhoogschieten. De noodzaak voor permanente woningen is alleen maar groter geworden.   

De nieuwbouwplannen van SLS Wonen, Universiteit en DUWO behelzen ongeveer duizend kamers. Op het terrein van het Gorlaeuslaboratorium in de buurt van het sportcentrum moet rond 2010 een woontoren verrijzen die plaats biedt aan tweehonderd studenten.  

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×